automata öntözőrendszer

Mik az automata öntözőrendszer hatásai kertünkre?

Sokakat izgat a kérdés, amikor a figyelmük az automata öntözőrendszer kiépítésére terelődik. Szeretnék meghozni a döntésüket, de szükségük van némi egyetértésre és igazolásra is, hogy jó dologba fektetik a pénzüket. Hát kérem, nagyon jó helyre tetszenek fektetni a pénzüket, ha ezt a berendezést szeretnék a kertjükben tudni! Ez biztos!
Lássuk, hogy milyen pozitív hatásokat képes okozni az automata öntözőrendszer, és ne feledkezzünk meg a negatív hatásokról sem, bár ezzel kapcsolatban igen szűkszavú tudok csak lenni.
Mindenki számára különbözőek a prioritások a fontossági sorrendben, azonban a cél egy: Gyönyörű és gondtalan kert! Természetesen ahhoz, hogy egy kert gyönyörű is és gondtalan is legyen, nem elegendő az automata öntözőrendszer. Ez a berendezés nem tud ültetni, füvet nyírni, metszeni, stb., azonban a kertünk egyik legtöbbet végezendő feladatával birkózik meg maradéktalanul, ami az öntözés! Mindezt pedig úgy képes tenni, hogy ember hatékonyabban azt a vizet nem tudná öntözésre felhasználni, mint ahogyan ez a berendezés teszi. Ennek következtében nagyon víztakarékos is! Egy program szerint öntöz, amely figyelembe veheti az időjárási változásokat, az öntözendő felület vízigényét és a növények életciklusát is. Ezért csak annyi vizet öntöz egy adott időszakban, amennyi szükséges. Ez a berendezés teljes mértékben képes nélkülözni a felhasználója felügyeletét ahhoz, hogy nélküle is elvégezze a dolgát! Ha jól meggondoljuk, ebből arra lyukadhatunk ki, hogy roppant időtakarékos is velünk szemben! Ott kell állnunk nap, mint nap a locsolócsővel? Nem! Ha egy fárasztó nap után nem kell ott állnuk a locsolócsővel, akkor takarékos-e a mi energiánkkal? Igen az! És ami mindenkit nagyon érdekel az, hogy olyan szép lesz a kertje, hogy az emberek megállnak és megnézik majd. Mert a folyamatos öntözővíz ellátáshoz szokott növényeknek nincs más dolguk, mint a szépítkezés, formájuk legjobbik felének mutatása!
Ahogyan ígértem fellibbentem a fátylat az automata öntözőrendszer egyetlen negatív tulajdonságáról is. Az intenzíven öntözött kertek talaja hamarabb kimerül a tápanyagokból, mint más társai. Ezért fontos, hogy figyeljünk a tápanyag utánpótlásra! Ennyi!