automata öntözőrendszer

Mi alapján válasszunk automata öntözőrendszert?

“Azt hiszem, hogy legelőször is azt érdemes tisztázni, hogy mi alapján ne válasszunk automata öntözőrendszert? Ne válasszunk csupán az ár alapján! Ez bizony a legtöbb elégedetlenséget okozta idáig a kerttulajdonosok körében, mivel csupán az ár alapján választani a legolcsóbbat a legtöbb kockázatot hordozza. Nem jelenti viszont azt, hogy a legolcsóbb biztosan a legrosszabb minőségű lesz. De erős a kockázata, hogy az lesz. Persze leginkább abban az esetben, ha a legolcsóbb nagyon kilóg a sorból. Ha így van, akkor éljen a gyanúval, hogy nem lesz tökéletes!
Akkor vajon mi alapján válasszunk, ha nem az ár? Lehet, hogy a legdrágább automata öntözőrendszer lesz a legjobb? Lehet, de ez sem biztos. Ami szerintem a mértékadó, az az ár-értékarány! Tehát az, hogy mit kapunk a pénzünkért. Ennek megállapításához az árajánlatnak transzparensnek, azaz áttekinthetőnek kell lennie. Tételes árajánlatot át lehet tekinteni és nyomon lehet követni. Meg lehet számolni a szórófejeket, a szelepeket, meg lehet nézni a vezérlő márkáját, típusát. Olyan árajánlat, ami nem tételes, NEM ÁTLÁTHATÓ! Olyan árajánlat, ami nem tételes, NEM NYOMON KÖVETHETŐ!
Egy korrekt automata öntözőrendszer szerelő azt fogja beszerelni a kertünkbe, amit az árajánlatba feltüntetett! Szóval válasszon ilyen telepítőt. A kérdése talán csak annyi, hogyan?
Találjon valaki olyat, akinél jól működő öntözőberendezés van, és kérjen tőle egy ajánlást. Tudja meg, hogy nála ki építette azt a berendezést. Nagy a valószínűsége, hogy Önnél sem tenne másképp, mint hogy jót épít. Ha erre nincs módja, akkor csak nézze meg az árajánlatokat és bízzon a szimatában! Melyik szakember volt a legszimpatikusabb? Kinek van profi weboldala, szórólapja, céges autója? Mennyi és milyen információk vannak róla az interneten? Ez mind árulkodó jel.
Érdemes egy kis időt belefektetni a tájékozódásba ahhoz, hogy jól sikerüljön a választásunk és a kerti örömök, ne pedig az állandó bosszankodás várjon ránk utána!”